Najlepšie potraviny ktoré bojujú proti zákernej rakovine.

Najlepšie potraviny ktoré bojujú proti zákernej rakovine.
Hodnotenie článku

stop_šireniu_rakovinyToto ochorenie  sa rozšírilo natoľko, že okupuje toľko ľudí, že v každej rodine sa nájde niekto, kto bojuje alebo bojoval s týmto zákerným onkologickým ochorením. I moja rodina nebola výnimkou.

Chcem vyjadriť obdiv a podporu každému, kto s takouto chorobou zápasil. Prajem veľa zdravia a výhru v podobe uzdravenia.

Tému „rakovina“ počúvam čoraz častejšie a preto som sa rozhodla aspoň trochou pomôcť  informáciami o potravinách, ktoré by mohli zvíťaziť nad týmto závažným ochorením. Dúfam, že článok pomôže predĺžiť život tým, ktorí by tak veľmi chceli žiť. Cieľom toho článku je zozbierať informácie o potravinách, ktoré pomáhajú  zabrániť šíreniu onkologických ochorení. Vytvoriť zoznam potravín, ktorý by ušetril čas a poskytol kvalitné informácie. Zo svojimi skúsenosťami sa môže podeliť každý. Takáto medzi ľudská pomoc je vítaná.

Krátko o chorobe 

Tento druh choroby iste nie je treba predstavovať. Je to  veľký zákerný strašiak, ktorý môže na nás kedykoľvek zaútočiť. Častokrát útočí  jemne, neponáhľa. Napríklad môjmu strýkovi  nezaberali antibiotiká od chrípky, lekári mu spravili testy, ktoré preukázali výskyt onkologického ochorenia. Keď mu lekári priniesli výsledky, tak im povedal, že si pomýlili meno,  že mu dokopy nič nie je. Keď mu doktor  povedal  bohužiaľ ste to vy !! takáto informácia ho ochromila. Bol to človek 54 rokov starý, nikdy nefajčil , alkoholu neholdoval, neprejedal sa a všetko vyzeralo na štastný život. Jedálniček bol normálny „slovenský“ z každého  trochu.

stop_šireniu_rakoviny

Čo je na tom najhoršie, že nebol sám, kto na túto chorobu zomrel. Každých 5 sekúnd zomiera na svete človek na následky tejto zhubnej choroby. U dvoch ľudí z piatich je táto choroba diagnostikovaná. Bohužiaľ, vedecké výskumy ukazujú, že trend bude stúpajúci a chorých rakovinou bude neustále pribúdať. Nečakajme, až nás táto choroba dostihne, zamerajme sa na prevenciu,. Jedine tou môžeme nad týmto nebezpečným nepriateľom zvíťaziť.Choroba si berie deti, mladých,v strednom veku, starších.

Príbeh o vývoji nádoru

Nádor v našom tele vzniká zo zdravej bunky. Proces vývoja nádoru môže trvať aj niekoľko desiatok rokov, než ho doktori diagnostikujú.

Vývoj nádoru sa dá prirovnať  k premene nevinného dieťaťa, z ktorého sa v dospelosti stane zlý človek. Vplyv zlého okolia, rôzne traumy fyzická či psychická, začnú správanie jedinca meniť zlým smerom.
Podobné je to aj s onkologickými chorobami ktoré vznikajú z úplne zdravých buniek, ktoré ale v priebehu nášho života sú vystavené „stresu“ a takéto sa bunky začnú transformovať na zhubné. Lepšie ako liečba rakoviny je prevencia. Dolu spomenuté potraviny sú skvelou prevenciou proti rakovine, i keď záleží na množstve iných faktorov napríklad strese, nevhodné prostredie v zamestnaní.

Bojovníci  proti rakovine nástup !!!!

Zoznam zdravých potravín ktoré pôsobia ako prevencia proti rakovine, brdzia ju v jej bujení. Okrem toho majú iné zdraviu prošpešné vlastnosti.

 

Brokolica je zdravá zelenina, ktorá obsahuje  antioxidanty sulforafany, ktoré preventíne pôsobia proti  nádorovým ochoreniam žalúdka a pŕs. Sú vhodné pre prírodnú liečbu rakoviny, avšak pozor. Aby sa v brokolici nezničili antioxidanty, musí sa konzumovať surová, alebo len krátko (2-3 minúty) priravená na pare. Okrem toho je veľmi dobrá na chudnutie.

Paradajky rajčiny obsahujú látku lykopén, ktorá telo chráni pred rakovinou a je desaťkrát účinnejšia  pri prevencii proti rakovine ako beta-karotén obsiahnutý v mrkve. Celý článok o prospešnosti paradajok

Granátové jablká  i normálne jablká chránia náš organizmus pred rakovinou, obsahujú totiž antioxidanty, ktoré ničia voľné radikály, ktoré napádajú bunky, ako už bolo spomenuté . O tom, ako prospievajú životu  a ako ich konzumovať  je tento článok.

Cesnak a cibuľa patria do zoznamu zeleniny, ktorá pomáha bojovať proti rakovine. Konzumácia týchto potravín je účinná prevencia proti civilizačným ochoreniam tohto typu. Rôzne štúdie ukazujú, že cesnak znižuje riziko rakoviny žalúdka, prostaty a hrubého čreva. Toto riziko bolo o 45 percent  u tých ľudí, ktorí užívali cesnak najmenej raz týždenne. Napríklad  v Číne mali ľudia najvyššiu konzumáciu cesnaku a cibule  a mali  o 40 percent nižšie riziko rakoviny žalúdka ako ľudia, ktorí tieto potraviny konzumovali menej. V štúdii Iowa Women ‘Health Study ukázala, že ženy ktoré konzumovali cesnak mali o 32 percent nižšie riziko rakoviny hrubého čreva, než tie ktoré tejto zelenine neholdovali.
Kurkuma  je zdravé prírodné korenie ktoré sa často využíva ako farbivo, pretože dodáva peknú žltú farbu do pokrmov s ryžou, je vynikajúca na ochutenie polievok. Jej žltá farba je výsledkom obsahu kurkumínu, ktorý je silným antioxidantom. Dokonca silnejším než vitamín E. V boji proti rakovine má kurkumín schopnosť potláčať rozvoj týchto druhov rakoviny, ako je rakovina žalúdka, prsníka, hrubého čreva, pľúc a kože. Preto je vhodné spojiť príjemné z užitočným a kurkumu si pridať ako korenie k ryži do omáčok  apod. Ďaľšie účinky  kurkumy.

Ľanové semienka pokusy na zvieratách ukázali, že  ľanové semienka v stravy  znížujú výskyt rakoviny prsníka o 40 percent a veľkosť umelo vyvolaných nádorov o 50 percent. Okrem toho dodajú energiu a očistujú ťažko skúšaný organizmus, zlepšujú trávenie. Viac informácii o ľanových semienkach v tomto článku.

zeleny_caj_redukuje_riziko_rakovinyZelený čaj proti rakovine rad štúdií poukazuje na to, že zelený čaj s účinnými látkami polyfenolmi  je nápojom „dlhovekosti“, ktorý tiež dokáže obmedziť riziká rakoviny. Jedna z najväčších štúdií, ktorú zaznamenávala výsledky viac než 40 tisíc Japoncov tvrdí, že vypitie piatich šálok zeleného čaju denne zníži riziko vzniku rakoviny krvi až o 42 percent, u rakoviny lymfatických nádorov potom až o 48 percent. Zelený čaj je  účinný aj proti hojne rozšírenej rakovine prostaty. „Najsilnejšia verzia“ zeleného čaju je Matcha, čaj viac o účinkoch čaju matcha

MATCHA ČAJ PLNÝ ANTIOXIDANTOV S BLAHODÁRNYMI ÚČINKAMI.

Tiež  si môžete prečítať o účinkoch bieleho čaju.
Olivy  a olej z nich vďaka antioxidantom fungujú ako elixír mladosti, ale tiež chránia  bunky pred degeneratívnymi zmenami, ktoré vedú k vzniku rakoviny. Kyseliny obsiahnuté v olivovom oleji naviac zvyšujú účinnosť liekov pri rakovine prsníka a potláčajú zhubné bujnenie , olivový olej za studena lisovaný príde vhod pre prípravu rôznych zeleninových šalátov, je súčasťou výživy pri boji proti nádorovému ochoreniu rakoviny.

 

Ženšen  obsahuje antioxidanty, dodáva energiu a vďaka zložke nazývanej „prositel“ má protirakovinový účinok u metastáz lymfatických uzlín. Okrem toho zvyšuje imunitu a pomáha pri uzdravení pacientov po rádiologickej „liečbe“. Pôsobí povzbudzujúco bez vedľajších účinkov. Tým podporuje ťažko skúšaných pacientov. Existuje viac druhov ženšenov, napríklad ženšen pätlistý jiaoguan. Ďalšie účinky čaju zo ženšenu si môžete prečítať tu .

goji_proti_rakovineGoji kustovnica činská  (plody dlhovekosti) sa používa v mnohých rastlinných prípravkoch pre upevnenie celkového zdravia ak existuje chronický stav ako únava chrbta a nôh, závraty a zvonenie v ušiach, pri degenerácii zraku, bolesti hlavy, nespavosti, chronických obličkových problémoch, cukrovke, tuberkulóze a pri vysokom tlaku. Je to skvelá potravina, ktorá pôsobí proti nádorovým ochoreniam. Ďalšie čínske štúdie ukazujú, že extrakty z bobúľ kustovnice spomaľujú mutáciu génov, čiže spomaľujú priebeh rakoviny. Vedci veria, že bobule kustovnice čínskej by mohli byť veľmi dobrým doplnkom k predchádzaniu rakoviny pečene, pretože ochraňujú pečeň a súčasne majú protirakovinový účinok tým, že spomaľujú rast rakovinových buniek.

Ďalšie potraviny ktoré pomáhajú proti rakovine: 

Avokádo, víno, losos, kapusta, ryža,soja,šošovica, jačmeň napríklad zelený jačmeň i moje obľubené chili papričky. Zdravých potravín je veľké množstvo, problémom je, že sme vyberali pre konzumáciu tie nezdravé. Prevencia proti rakovine sú potraviny bohaté na antioxidanty, vitamín E a selén. Zlikvidujú voľné radikály skôr, než stačia poškodiť bunky v tele, a tým spôsobiť rakovinu alebo srdcovo-cievne ochorenia.

V tomto prípade vždy lepšie vsadiť na prevenciu ako na liečbu !

Existuje toľko ovocia zeleniny a káždé z nich obsahuje nejakú vlastnosť, čo potláča nádory, či už priamo alebo nepriamo, napríklad očistou tela. Je dobré si dať záväzok, že každý deň si jedno vyberiete a pochutnáte. Naopak, obmedzíte rafinované výrobky. Strava, ktorá prešla chemickými úpravami nie je príliš dobrá, navyše telo si nevie poradiť s takouto stravou. Potom buď rýchlo priberá tuk alebo zanáša svoju tráviacu sústavu a to už poskytuje príležitosť vzniku rakoviny.

Pár tipov ako nepodporovať vznik rakoviny : 

  • udržiavať primeranú telesnú hmotnosť (príliš tuku zaťažuje organizmus a nepriamo tak spôsobuje rôzne ochorenia)
  • mať dostatok pohybu, športovať minimálne 30 minút denne väčšinu dní v týždni
  • jesť pestrú stravu prevažne rastlinného pôvodu (zaradiť už spomenuté potraviny)
  • Pite skutočné čerstvé ovocné štavy vyskúšajte napríklad smothie
  • konzumovať minimálne 4-5 porcií (cca 400 g) zeleniny a ovocia denne
  • konzumovať dostatok strukovín a celozrnných obilnín
  • obmedziť konzumáciu najmä živočíšnych tukov
  • obmedziť konzumáciu sladkých jedál a sladkostí
  • obmedziť konzumáciu červeného mäsa a údenín, dať prednosť rybám a hydine
  • správne skladovať potraviny, nekonzumovať plesnivé, hnilé a skazené potraviny
  • dávať prednosť vareniu, varenie v pare a dusenie pred grilovaním, vyprážaním, pečením. Nepoužívajte mikrovlnky a podobne.
  • používať pri varení nižšie teploty
  • nekonzumovať alkohol nadmieru , i keď trošku vínka s priateľmi neuškodí, obsahuje antioxidanty a pôsobí tak proti rakovine.

Stravovanie a potraviny sú významný faktor pri onkologických ochoreniach a sú tu aj iné faktory :

Ako napríklad znečistenie životného prostredia, v mestách  po fabrikách, ktoré znečistili vodu i vzduch, napríklad chemické závody a dokonca aj závody na výrobu liekov, ktoré by mali byť  „zdravé“, tak ľudia pracujúci v nich sú často napadnutí tažkým onkologickým ochorením.

Stres v uponáhľanej dobe… je to často spúšťač onkologického ochorenia, lekári ho udávajú  často ako dôvod pre civilizačné ochorenia.Tu sú tipy ako sa zbaviť stresu alebo aspoň ho minimalizovať .

Dúfam, že  vám tento článok pomôže predĺžiť a zlepšiť život. Ak by pomohol čo i len o jeden deň , tak som štastná, že som ho mohla napísať.

A teraz sa zdvihnite a choďte do prírody. Je to zadarmo !

priroda_lieci_rakovinu

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


1 × = jeden