Popis
Náyov produktu: Kakaové bôby ORGANIC 100 gramov ( celé )
Krajina pôvodu: Peru
Kakaové bôby pre zdravie:
Ide o sušené semená plodov kakaovníka Theobroma cacao (theobroma znamená v gréčtine pokrm bohov), ktoré nie sú návykové , neobsahujú „prazdné kalorie“, konzervanty, nie sú ochutené nezdravým bielym cukrom a aditívami.
Kakao obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a antioxidantov. Je najmä primárnym zdrojom horčíka a organickej síry v prírode, pričom práve horčík je považovaný za jeden z najviac nedostatkových minerálov v súčasnej štandardnej strave, vedúcej k prílišnému výskytu srdcových chorôb.
Kakao obsahuje približne 10% flavonoidných antioxidantov, čo je 2x viac než červené víno a 3x viac než zelený čaj. Je to tiež 20x viac než v praženom štandardnom kakaovom prášku dostupnom na trhu. Antioxidanty v surovom kakau sú vysoko stabilné a ľahko vstrebateľné pre ľudský organizmus.
Účinky a látky v kakaových bôboch:
Kakao, respektíve čokoláda, má na ľudský organizmus stimulujúce a povzbudzujúce účinky, často je spájaná s láskou, potešením, uvoľnením a pocitmi šťastia, priaznivo ovplyvňujú centrálny nervový systém.
Nepražené kakao je skutočným antidepresívom, navodzujúci dobrú náladu, pocity šťastia a spokojnosti, vrátane ľahkých afrodiziakálnych účinkov. S tým súvisí známa tradícia obdarovávania sa čokoládovými pochúťkami medzi milencami 🙂
Viac o kakae si môžete prečítať aj tu:
KAKAO CHUTÍ DOBRE A MÁ BLAHODÁRNE ÚČINKY PRE ZDRAVIE
Kakaové bôby obsahujú vysoké množstvo teobromínu a zanedbateľné množstvo kofeínu. Teobromín tvorí 1-2% obsahu kakaa. Stimuluje centrálny nervový systém, uvoľňuje svalstvo a rozširuje cievy, vďaka čomu napomáha znižovaniu krvného tlaku. Má asi ¼ stimulačné sily jeho príbuznej molekuly kofeínu. Stimuluje srdce a má diuretické účinky.
Skladovanie kakaových bôbov: po zakúpení z nášho eshopu uchovávame kakaové bôby na suchom a tmavom mieste.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.