Spirulina a chlorella – zázračné liečivé potraviny

chlorella a spirulina pre zdravieNepríjemná bolesť hlavy, poruchy s trávením, prekyslenie organizmu či kožné vyrážky. To všetko majú na svedomí škodliviny, ktoré deň čo deň chtiac či nechtiac dávame do svojho tela. Na rad prichádza spirulina, ktorá aj s chlorellou nám pomáha zbaviť sa ťažkých kovov a škodlivín nahromadených v tele.

Chlorella a spirulina… sú veľmi prospešené pre náš organizmus. Obsahujú dôležité látky ako sú: proteíny, vitamíny skupiny B (dokonca aj vitamínu B12), C, E, beta-karotén, minerály ( horčík, vápnik, zinok, draslík ), nenasýtené mastné kyseliny, polysacharidy a podobne.

Chlorella a spirulina pre zdravie

očisťujú organizmus  a pomáhajú pri detoxikácii

posilňujú organizmus

pomáhajú bojovať proti ochoreniam ako sú cukrovka, artritída

pomáhajú pri depresii a strese

pomáhajú znižovať vysoký krvný tlak

sú účinným liekom pri hemoroidoch a zápche

pomáhajú pri pečeňových a obličkových problémoch, astme

vďaka chlorelle a spiruline sa vám podarí schudnúť

zlepšuje trávenie

zvyšuje energiu a vitalitu

chlorella a spirulina pre zdravie

 Chlorela a spirulina pre športovcov

Po týchto zdravých morských riasách by mali určite siahnuť športovci, pretože chlorela ako aj spirulina obsahuje veľké množstvo bielkovín, ktoré športovci potrebujú pre rast svalov, regeneráciu a celkovú vitalitu.

Avšak spirulina obsahuje väčšie množstvo bielkovín a preto sa skôr hodí pre ľudí športujúcich. Spirulina je veľmi účinná pri dodržiavaní redukčnej diéty, resp. pri chudnutí, pretože potláča chuť do jedla, avšak telu pritom dodáva všetky potrebné živiny. Spiruline sa darí v slanej vode.

Spirulina obsahuje kyselinu gama-linolenovú (GLA) a kyselinu linolovú.  Pomáha znižovať hladinu LDL cholesterolu, priaznivo pôsobí pri predmenštruačnom syndróme, menopauze a pomáhajú pri kožných ťažkostiach ako sú akné a ekzémy ( podobne ako chlorella ). Spirulina pôsobí aj ako probiotikum, podporuje tvorbu laktobacilov a bifidobaktérií, pomáha pri hojení rán a podobne. Medzi najvýznamnejšie farbivo v spiruline patrí fykocyanín, ktorý má výrazné antioxidačné, protizápalové a antikarcinogénne účinky, ovplyvňuje tvorbu kmeňových buniek v kostnej dreni, prispieva k stimulácií imunitného systému, znižuje toxicitu v ľadvinách a má všestranné využitie pri liečbe dysfunkcie ľadvín.

Chlorelle sa darí v sladkej vode, obsahuje veľké množstvo chlorofylu a možno ju vďaka nemu označiť za čističa krvi. Je taktiež vhodná pre ľudí so zápchou a pomáha viac detoxikovať ako spirulina. Chlorella podporuje činnosť nervového systému a zvyšuje imunitu. Chlorella nám pomáha zbaviť sa dioxínov v tele. Dioxíny sú vysokotoxické látky, ktoré vznikajú a do životného prostredia prenikajú najmä vďaka priemyslu. Za najviac škodlivé sa považuje spaľovanie odpadu, výroba a spaľovanie PVC, technológie bielenia celulózy a papiera chlórom alebo zbavovanie kovov prímesí PVC počas recyklácie. Dioxíny sú perzistentné, čo znamená, že sa rozložia až za veľmi dlhý čas a toxíny z nich sa hromadiav tkanivách živých organizmov. V pôde zostávajú 3 – 18 rokov, v tukových tkanivách živočíchov asi 17 rokov. Najviac dioxínov vstupuje do nášho tela prostredníctvom potravy – vyše 90%, najviac konzumáciou mlieka, mäsa a rýb. Podľa vedeckej štúdie v roku 2007, má pozitívny vplyv na zdravie tehotných žien na zníženie hladiny dioxínov v materskom mlieku, čo môže minimalizovať riziko vzniku vývojových a neurologických porúch novorodencov. Okrem toho môže mať užívanie chlorelly dojčiacimi ženami pozitívny vplyv aj pre celkovú imunitu dojčených detí. Podľa výsledkov bolo zistené, že po užívaní chlorelly sa významne zvýšila hladina imunoglobulínov v materskom mlieku.

 Pestovanie

Čo sa týka pestovania, spirulina má náročnejšie podmienky na pestovanie a v umelo v miernom klimatickom pásme nepestuje. U spiruliny a chlorelly ovplyvňuje ekonomiku kultivácie doba a intenzita slnečného svitu ako aj teplota, čo sú problematické podmienky v miernom pásme.

Chlorella sa pestuje na Taiwane vo veľkých manufaktúrach. Tu sa zaoberajú z veľkej časti kultiváciou a predajom tejto zdravej riasy. Prechádza kontrolami ohľadom jej nezávadnosti a bakteriálnej kontaminácie. Chlorella musí prejsť certifikáciou od ministerstva zdravotníctva v Japonsku. Ide o jedinú krajinu , ktorá štandardizovala kvalitu Chlorelly a certifikovala ju.

Chlorella sa pestuje v teplom klimatickom pásme. Zbiera sa až vo večerných hodinách, kedy načerpala dostatok energie zo slnečného žiarenia, čím získava a dosahuje najvyššiu kvalitu produktu.

 

AKO OČISTIŤ SVOJE TELO

PRÍZNAKY PREKYSLENIA ORGANIZMU

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


+ tri = 8