Mäsovo syrové fašírky je recept od Ľubky, ktorej veľmi pekne ďakujem.
V jedno ráno som sa zobudila a vravela si, že je konečne čas navariť nejaké iné jedlo,než aké pôvodne robievam. Mala som veľkú chuť na fašírky.Nechcela som robiť tie pôvodné,čo zvyknem robievať, že len také klasické…
Našla som doma syr,teda som si povedala, že zájdem kúpiť mleté mäso do obchodu a budú doma voňať po všetkých izbách mäsovo syrové fašírky. Kúpila som mleté bravčové mäso s vysokým podielom mäsa.
Ingrediencie na prípravu mäsovo – syrových fašírok:
Mleté mäso bravčové (ja som kúpila 0,460g)
1vajce
soľ
korenie podľa vás, na čo máte chuť (sladká paprika, mleté korenie, majorán )
cibuľu
cesnak
nastrúhaný syr Eidam
Postup:
Pripravila som si misu, do nej som dala rozmrazené bravčové mleté mäso. Pridala som 1 vajce, soľ, korenie a iné dochutiny, nadrobno nakrájanú cibuľku a k tomu som prihodila i nakrájaný na drobno cesnačik.
Nakoniec som pridala do všetkých ingrediencií syr Eidam, ktorý som si vopred nastrúhala na strúhadle. Všetko som premiešala.
Ak je hmota dobre vymiešaná, začnite si tvarovať z hmoty guličky. Ja som skúšala i placky robiť z tohto cesta a poviem Vám, že boli dokonalé. Nezabudnite však na to, aby ste pridali viac mäsa do cesta ako syru. Lebo by sa cesto nemuselo podariť.
Na rozpálenú panvicu som dala olej a vysmážala som fašírky. ospravedlňujem sa že nie je lepšia foto hotových fašírok, no žiaľ tie stihli miznúť skôr ako som stihla dokončiť zemiaky 🙂 Toto je foto fašírok, ktoré som dávala z panvice na tanier, ale zvyknem ich ešte troška “ odmastiť “ – zbaviť ich troška oleja buď servítkom alebo len ich nechám chvíľku odkvapkať na tanieri a potom ich dám do hrnčeka ( pokiaľ sa teda nestihnú zjesť ).
Ako prílohu môžte použiť ku fašírkam čokoľvek. Či už varené zemiačky s hráškom alebo si zrobíte ku fašírkam boloňskú omáčku….Je to na vás. Mne aj tak chutí k fašírkam stará klasika…..zemiačky varené vo vode. Prajem príjemnú, dobrú chuť.
Ľubka