Popis
Názov produktu: Bio mungo fazuľa 500 gramov
Krajina pôvodu:Čína
Skladovanie bio mungo fazule: na suchom a tmavom mieste.
Bio mungo fazuľa pre zdravie: Mungo fazuľa obsahuje veľa vitamínov skupiny B a niektorých minerálov – horčíka, železa, mangánu a medi, ďalej obsahuje mungo fazuľa zakúpená v našom eshope veľké množstvo kyseliny listovej a preto je vhodná pre tehotné a dojčiace ženy.
Bio mungo fazuľa je oproti iným strukovinám dobre stráviteľná a nespôsobuje nadúvanie tak, ako pri iných strukovinách, stabilizuje hladinu krvného cukru a sú preto vhodné pre diabetikov.
Výhonky mungo fazule obsahujú veľa vitamínu C a vitamínu K.
Ako pripraviť bio mungo fazuľu: Dobré na bio mungo fazuli je to, že sa nemusí namáčať. Pripraví sa nasledovne: 3 hrnčeky vody privedieme k varu a potom pridáme1 hrnček fazule a na miernom ohni varíme až do zmäknutia ( približne 40 minút )
Ako pripraviť bio mungo klíčky: Mungo fazuľu si prepláchneme vo vode, dáme do širokohrdlej zaváracej fľaše a pridáme potrebné množstvo vody, t.j. aby fazuľa bola zakrytá.
Mungo fazuľky necháme cez noc napučať, potom zlejeme vodu, dobre prepláchneme a následne necháme odkvapkať. Vrátime fazuľu do pohára na zaváranie, hrdlo prekryjeme kúskom látky alebo papierom a necháme klíčiť na polosvetlom chladnejšom mieste.
Je potrebné každých 8 hodín fazuľu prepláchnuť a nechať odkvapkať. Takto ich necháme klíčiť 2 – 4 dni v závislosti od veľkosti želaných mungo klíčkov. Nakoniec prepláchneme a skladujeme v chladničke, kde vydržia aj niekoľko týždňov.
Mungo fazuľa a jej použitie:
Mungo fazuľa sa používa najmä v čínskej aj indickej kuchyni. Varená sa môže použiť do hustých zeleninových polievok, do zmesí so zeleninou alebo mäsom či ako základ vegetariánskych fašírok.
Energetická hodnota výrobku na 100 gramov:
Energia: 1190 kJ
Bielkoviny: 24 g
Sacharidy: 43,6 g
Tuky: 1,1 g
Vláknina: 18 g
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.