Mrkva má mnohé zdravé účinky pre naše telo, pomáha chrániť srdce i cievy, zvyšuje chuť na jedlo a zlepšuje zažívanie, chráni nervový systém, žalúdok a črevnú sliznicu, lieči neplodnosť. Preto som sa rozhodla spraviť si mrkvovú nátierku.
Väčšina ľudí sa len pousmeje, alebo hneď povie, že fuuuj radšej si dám paštétu. Ale najprv treba ochutnať a až potom kritizovať 🙂 Receptom som sa nechala troška inšpirovať na internete, ale časť som si pozmenila podľa seba a vyšla z toho zdravá lahodná mrkvová nátierka.
Na prípravu mrkvovej nátierky budeme potrebovať:
1 väčšiu mrkvu, 1 balenie chottage cheese biele, troška horčice, chrenu, mleté čierne korenie, sladkú papriku, morskú soľ, 1 menšiu cibuľu, 4 strúčiky cesnaku ( komu ako chutí, môžte menej alebo viac ), 1 vajíčko uvarené natvrdo.
POSTUP:
Najprv si dáme variť vajíčko natvrdo. Medzi varením vajíčka si opucujeme cibuľku, mrkvu a cesnak. Mrkvu strúhame na väčšom strúhadle, cesnak a cibuľu na drobnom.
Okoreníme, osolíme, a pridáme zvyšné ingrediencie, premiešame a keď je vajíčko uvarené, postrúhame si aj to do pripravenej hmoty. Ozdobíme kolečkami uhoriek.
Mrkvovú nátierku som si natrela na upečený chlebík, ktorý som si pripravila úplne jednoducho. Na čistý a suchý pekáč som si uložila 2 krajce tmavého chlebíka a dala upiecť cca na 180 stupňov Celzia na pár minút.
Vznikne nám takýto krásne chrumkavý chlebík
Mrkvovú nátierku som dala aspoň nachvíľku zachladiť, ale keďže som už bola nedočkavá, musela som hneď koštovať 🙂
Prajem dobú chuť 🙂