Nasledujúci recept nám poslala Kristínka, ktorej ďakujeme za chutnú inšpiráciu, čo si pripraviť na obed či večeru.
Na prípravu čínskych rezancov podľa Kristínky budeme potrebovať:
SUROVINY:4ks kuracích pŕs,1 cibuľa,1 malá čínska kapusta, 2 mrkvy, 1 petržlen, morská soľ, olivový olej, mleté čierne korenie, kurkuma, vegeta, 2 PL hladkej múky, čínske rezance.
POSTUP: Kuracie prsia nakrájame na tenké rezančeky. Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a petržlen. Chvíľu posmažíme a pridáme kuracie mäso.
Mäso osmažíme zo všetkých strán, aby sa uzatvorili póry a podlejeme vodou. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou a vegetou. Prikryte dusíme, kým mäso a zelenina nie sú mäkké. Udusené mäso poprášime hladkou múkou, dobre premiešame a chvíľu povaríme.
Do panvice primiešame čínsku kapustu nakrájanú na tenké rezance. Chvíľu dusíme, aby kapusta zmäkla a odstavíme zo sporáka.
Rezance pripravíme podľa návodu na obale.(Ja používam rezance s vifoniek,alebo iných podobných čínskych polievok.Dám ich do misy, zalejem ich vriacou vodou a nechám ich napučať.)
Hotové rezance nasypeme do panvice z mäsom a dobre premiešame. Ak treba, ešte dochutíme a môžme podávať.
Dobrú chuť.
článok napísala Kristínka