Čínske rezance ala Kristínka

preco jest kyslu kapustuNasledujúci recept nám poslala Kristínka, ktorej ďakujeme za chutnú inšpiráciu, čo si pripraviť na obed či večeru.

 Na prípravu čínskych rezancov podľa Kristínky budeme potrebovať:

 

SUROVINY:4ks kuracích pŕs,1 cibuľa,1 malá čínska kapusta, 2 mrkvy, 1 petržlen, morská soľ, olivový olej, mleté čierne korenie, kurkuma, vegeta, 2 PL hladkej múky, čínske rezance.

POSTUP: Kuracie prsia nakrájame na tenké rezančeky. Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a petržlen. Chvíľu posmažíme a pridáme kuracie mäso.

Mäso osmažíme zo všetkých strán, aby sa uzatvorili póry a podlejeme vodou. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou a vegetou. Prikryte dusíme, kým mäso a zelenina nie sú mäkké. Udusené mäso poprášime hladkou múkou, dobre premiešame a chvíľu povaríme.

Do panvice primiešame čínsku kapustu nakrájanú na tenké rezance. Chvíľu dusíme, aby kapusta zmäkla a odstavíme zo sporáka.

Rezance pripravíme podľa návodu na obale.(Ja používam rezance s vifoniek,alebo iných podobných čínskych polievok.Dám ich do misy, zalejem ich vriacou vodou a nechám ich napučať.)

Hotové rezance nasypeme do panvice z mäsom a dobre premiešame. Ak treba, ešte dochutíme a môžme podávať.

Dobrú chuť.

článok napísala Kristínka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


1 × = deväť