Včera som opäť rozmýšľala, čo vymyslím môjmu priateľovi na obed. Keďže má rád tuniaka, vymyslela som tuniakové fašírky, ktoré som podávala so zemiakovými “ kroketami “ a zeleninkou.
Na prípravu tuniakových fašírok som použila:
1 menšiu konzervu tuniaka v paradajkovej omáčke
2 polievkové lyžice ovsených vločiek
1 – 2 polievkové lyžice strúhanky
1 vajíčko
1 nastrúhaný strúčik cesnaku
morská soľ
mleté čierne korenie
Všetko som spolu premiešala a nechala postáť ( približne 7 minút ), aby vločky nasiakli šťavu z konzervy. Vysmážala som z oboch strán na rozohriatom oleji.
Vyjde Vám približne 5 placiek ( takých ako na foto, len na fotke už sú iba 2 – tie čo zostali 🙂 )
Zemiakové krokety
Budeme potrebovať: očistené zemiaky, olej na vysmážanie, morská soľ.
Viem, že dnešný recept je celý pripravený na oleji, no keď necháte aj placky aj krokety odkvapkať od oleja a utriete ich do servítku, zbavíte sa tak viac mastného oleja.
Zemiaky som si počistila a nakrájala na menšie kúsky.
Do menšieho hrnčeka som dala olej. Oleja treba dať viac, aby zemiaky pri vysmážaní boli “ ponorené “ celé v oleji. Do rozohriateho oleja som dala zemiaky a vysmážala som… Hotové som nechala odkvapkať a osolila.
Krokety spolu s tuniakovými fašírkami podávame s nakrájanou zeleninkou… Dobrú chuť.
RECEPT BEZ MÄSA: GULÁŠ Z CÍCERU