Cheesecake – koláč plný bielkovín ( recept )

cheescake kolac zdravyZdravý koláčik vhodný najmä pre športovcov vďaka vysokému obsahu bielkovín. Zákusok neobsahuje žiadnu múku ani biely cukor a preto ak si chcete udržať štíhlu líniu a urobiť niečo pre svoje zdravie, vyskúšajte tento nasledujúci recept – cheesecake s mascarpone, ktorým určite potešíte aj vašich návštevníkov.

Na prípravu zdravého koláča budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

Cesto:

20 polievkových lyžíc rozdrvených piškót

100 – 120 gramov masla

Plnka:

8 polievkových lyžíc stevi cukru

250 gramov nízkotučného tvarohu

250 gramov mascarpone

2 vajcia

1 vanilínový cukor ( ja som použila malé balenie – 8 g )

 

cheescake kolac zdravy

Príprava cesta:

Piškóty si pomocou valčeka rozdrvíme alebo môžeme použiť mixér. Netreba ich rozomlieť na úplne hladký prášok. Cesto môže obsahovať aj väčšie časti piškótiek. Ja som volila detské mini piškóty, no samozrejme možno použiť aj celozrnné piškóty.

Maslo si dáme rozpustiť, netreba ho úplne rozpúšťať, iba aby sa nám dobre s cestom ( teda s maslom a piškótami ) pracovalo a dobre premiešame s piškótami.

Takto vymiešané cesto dáme do chladničky približne na 40 minút.

Príprava plnky:

Všetky ingrediencie potrebné na plnku spolu dôkladne vymiešame. Po uplynutí 40 minút, kedy sa nám cesto chladilo si na menší pekáč ( cca 30 x 10 cm ) dáme papier na pečenie, stuhnuté cesto dobre rukou utlačíme na papieri, polejeme plnkou a dáme piecť na 160 – 170 stupňov približne 45 – 50 minút. Po tejto dobe rúru vypneme a necháme ešte koláčik ďalších 20 minút v rúre “ odležať „.

Hotový koláčik necháme poriadne vychladnúť, strhneme papier a dáme do chladničky na minimálne 2 hodiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


× 9 = osemdesiat jeden