Ak máte rady marinády, potom doporučujem tento skvelý recept vhodný na mäsko, či už na pečené kura, či grilované bravčové mäso a podobne.
Na prípravu marinády budete potrebovať:
najemno nastrúhaná kôra z pomaranča dobre opláchnutého pod vodou
šťava z 2 pomarančov
13 najemno posekaných listov bazalky
3 lyžice sójovej omáčky
13 býľ pažítky posekanej najmeno
3 strúčiky cesnaku
400 ml bieleho jogurtu
olivový olej
na dochutenie:
mleté čierne korenie a morská soľ.
Postup na prípravu:
1. Vytlačenú šťavu a nastrúhanú kôru si dáme do väčšej misy ( tam, kde chceme nechať marinovať mäsko ).
2. Pridáme bazalku, sójovú omáčku a pažítku.
3. Pridáme prelisovaný cesnak.
4. Všetko dobre premiešame .
5. Pridáme jogurt, troška olivového oleja a dochutíme soľou a korením. Dobre premiešame.
6. Do dobre vymiešanej marinády dáme nakrájané mäsko a poriadne masu premiešame rukami, aby sa marináda dostala do mäsa. Misu zakryjeme a necháme odležať v chladničke. Čím dlhšie, tým lepšie.
Dobrú chuť 🙂
MÄTOVÝ KOKTAIL PRE LETNÉ DNI PLNÉ OSVIEŽENIA
ŠPENÁTOVÉ PALACINKY PLNENÉ KURACÍM MÄSKOM ( FOTOPOSTUP )