Domáca marináda z pomaranča a bazalky

pomaranceAk máte rady marinády, potom doporučujem tento skvelý recept vhodný na mäsko, či už na pečené kura, či grilované bravčové mäso a podobne.

Na prípravu marinády budete potrebovať:

najemno nastrúhaná kôra z pomaranča dobre opláchnutého pod vodou

šťava z 2 pomarančov

13 najemno posekaných listov bazalky

3 lyžice sójovej omáčky

13 býľ pažítky posekanej najmeno

3 strúčiky cesnaku

400 ml bieleho jogurtu

olivový olej

na dochutenie:

mleté čierne korenie a morská soľ.

Postup na prípravu:

1. Vytlačenú šťavu a nastrúhanú kôru si dáme do väčšej misy ( tam, kde chceme nechať marinovať mäsko ).

2. Pridáme bazalku, sójovú omáčku a pažítku.

3. Pridáme prelisovaný cesnak.

4. Všetko dobre premiešame .

5. Pridáme jogurt, troška olivového oleja a dochutíme soľou a korením. Dobre premiešame.

6. Do dobre vymiešanej marinády dáme nakrájané mäsko a poriadne masu premiešame rukami, aby sa marináda dostala do mäsa. Misu zakryjeme a necháme odležať v chladničke. Čím dlhšie, tým lepšie.

Dobrú chuť 🙂

MÄTOVÝ KOKTAIL PRE LETNÉ DNI PLNÉ OSVIEŽENIA

ŠPENÁTOVÉ PALACINKY PLNENÉ KURACÍM MÄSKOM ( FOTOPOSTUP )

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


1 + dve =