Pár rád do kuchyne

rady do kuchyneKaždá jedna dobrá gazdinká by mala poznať zopár zásadných rád, ako naložiť s danými (určitými) potravinami, ako napríklad potraviny skladovať, ako sa o ne správne starať a podobne… Mňa toto všetko učila mojej maminky babka. Naučila ma zopár trikov, o ktoré by som sa s Vami rada podelila.  

Nikdy nie je na škodu naučiť sa niečo nové. Pretože mne odovzdala rady moja maminka, kedže ju to učila babička, tak ja by som  chcela tieto múdrosti odovzdať svoje deti.

Tu Vám rozpíšem niekoľko dobrých rád, čo sa týka varenia , pečenia a smaženia potravín :

 

Zelené banány  – najradšej kupujem banány, ktoré sú sfarbené čo najviac do zelena. Dôvod? Kedže mám veľmi rada toto ovocie, rada si prihodím do košíka o niečo viac banánov, aby som nemusela po ne chodiť každý deň. Ako docieliť aby sa zo zelených banánov stali chutné, žlto sfarbené banány? Jednoducho. Zoberieme si baliaci papier alebo noviny a zabalíme do toho banány, kde nám takto vydržia niekoľko dní.

 

Ryža, ktorá je rozvarená – povedzme si otvorene, ktorej z nás sa ryža nikdy nerozvarila:-) Asi každej z nás sa to stalo. I šikovnej gazdinke. Dáte si variť ryžu, pomedzi tým zistíte, že je treba dorobiť niečo iné. No a ryža sa nám rozvarí. To poznám. Tak takáto ryža sa dá dobre využiť napríklad do karbonátok.

ryza rady do domacnosti

Pri karbonátkach sa mi osvedčil tento receptík : Do rozvarenej ryži dáme jedno vajce, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, ktorá je na maličké kúsky predom nasekaná, 2 lyžice hladkej múky.  Z cesta si vytvarujeme malé karbonátky. Rozpálime si v panvici olej a smažíme.

 

Ryžová kaša – Ak sa Vám zvykne mliečna ryžová kaša pripáliť, tu Vám ponúkam recept, ako predísť pripáleniu ryže. Ryžu najskôr povaríme vo vode. Medzitým si pripravíme mlieko. Keď bude vriace odstavíme ho a zalejeme ním ryžu. Necháme to chvíľku ešte dovariť.

 

Ak máte veľkú zásobu citrónovej kôry – tak si ju jednoducho nastrúhajte. Pripravte si čistý papier, kôru si rosypte na papier a nechajte ju voľne sa sušiť. Ak je citrónová kôra usušená, zoberte si nádobu. Dajte kôru do nádoby. Nádobu skladujte na tmavom a chladnom mieste.

rady do kuchyne

Ak máte problémy s medom, ktorý stvrdol, dajte celý pohár medu do teplej vody.

 

Pre chutnejšie mäsko odporúčam, ak si ho nakrájate na plátky, potriete olejom, pokvapkáte citrónovou šťavou, dochutíte korením, soľou a necháte v chladničke odležať cez noc.

 

Otec má veľmi rada krídelká a vďaka tomuto receptu sa mi vždy podaria také aké ľúbi – chrumkavé krídelká. Ak aj vy máte rady krídelká, ktoré sú naozaj chrumkavé, vyskúšajte nasledujúci recept:

Kuracie krídelka umyjeme, posolíme, dochutíme korením. Kukuričné lupienky si rozdrvíme ( buď v mixéri alebo si ich dáme do sáčka a s tĺčikom pobúchame ). Nedrvíme úplne na prášok, aby boli čo najviac chrumkavé. Potom už len obalíme kuracie krídelká v rozšľahanom vajíčku a následne v kukuričných rozdrvených lupienkoch a vyprážame na rozohriatm oleji.

 

ZÁKLADNÉ CVIKY NA PRSIA PRE MUŽOV I ŽENY

STAROSTLIVOSŤ O NECHTY

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


5 + štyri =