Recept na pekanový koláč

Opäť je tu ďalši skvelý recept, tento krát s pekanovými orechami – pekanový koláč. Môže sa podávať v teplom ale i v studenom stave. Dobrú chuť 🙂

Na prípravu pekanového koláča budeme potrebovať:

150 g hladkej múky

75 g masla

soľ

1 žĺtok

2 PL vody

2 vajcia

175 g hnedého prírodného cukru

1 PL múky

4 PL mlieka

4 PL rozohriateho masla

250 g na kúsky nalámaných pekanových orieškov

150 ml šľahačky

1 PL hrubého kryštálového cukru

1 PL whisky bourboun

Postup prípravy receptu pekanový koláč:

Do misky si dáme 150 g preosiatej hladkej múky a pridáme troška soli. Ďalej pridáme 75 g masla pokrájaného na kúsky. Ten vareškou vtierame do múky, pokým sa nevytvoria hrudky .

Žĺtok spolu s vodou vyšľaháme a vymiešame s múčnou  zmesou. Cesto poriadne vypracujeme dohladka a vytvoríme bochník. Ten necháme odpočívať  5 minút.

Po odpočinutí cesta vyložíme dno a steny koláčovej formy cestom s priemerom 23 cm . Cesto vo forme musí byť rovné a nie veľmi silné.

Potom si pripravíme náplň na pekanový koláč:

Zľahka si ušľaháme 2 vajíčka, ku ktorým potom pridáme 175 g cukru, 1 PL múky , 4 PL mlieka a 4 PL rozohriateho masla a miešame dohladka.

Po vymiešaní pridáme  polámané kúsky pekanových orechov a vlejeme náplň  do cestom vyloženej formy. Pečieme v predhriatej rúre pri 220 st.C cca 10 minút , potom zmiernime na 180 st . C a následne pečieme ďalších 35 – 40 minút.

Koláč sa môže konzumovať po miernom vychladení koláča alebo v studenom stave so šľahačkou ochutenou bourbounem a posypaný kryštálovým cukrom .

Pekanové orechy obsahujú veľa bielkovín, vitamíny, minerálne látky a iné. Podporujú imunitu, pomáhajú nám pri prechladnutí. Viac v článku:  Pekanové orechy pre našu imunitu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


− 5 = nula