Čo dnes rýchlo pripraviť na obed? Ak aj yy sa často pýtate túto otázku, pretože preferujete rýchle jedlá, ponúkam vám jeden recept, ktorý máte pripravený raz dva. Navyše je lacný a jednoduchý: Vysmážané šampiňóny, pečené zemiaky a k tomu som pridala volské oko a zeleninku.
Samozrejme tento recept môžete pripraviť na viacero variácii: vysmážané šampiňóny so zeleninovým šalátom, alebo vysmážané šampiňóny, zemiaky a zeleninka bez volského oka alebo ďalšia možnosť šampiňóny s celozrnným chlebíkom. Je to len na vás. Podstatné u mňa v tomto recepte je poukázať na vysmážané šampiňóny, ktoré boli naozaj rýchlo pripravené a chutné a dajú sa skombinovať či už so zeleninkou, alebo iba so zemiakmi či pečivom.
A teraz poďme k ingredienciam:
Budeme potrebovať:
200 – 250 gramov čerstvých šampiňónov ( počet závisí od papkáčov )
trocha masla
šťava z polovice citróna
1 väčší strúčik cesnaku
olej ( nemusí byť )
vajcia na volské oko
zemiaky
masť
soľ, korenie na kura, korenie štyroch chutí alebo obyčajné mleté čierne korenie
Postup:
Najskôr som si pripravila zemiaky, pretože šampiňóny tie sú raz dva pripravené.
Použila som nové zemiaky, ktoré som očistila a prerezala na štvrťky, ochutila soľou, jemne korením štyroch chutí a korením na kura. Rukami som to všetko poriadne premiešala. Pridala som približne za 1 polievkovú lyžicu masti a dala piecť do vyhriatej trúby na 200 stupňov Celzia.
Medzitým som si očistila šampiňóny, zbavila “ nožičiek “ a odložila som si očistené šampiňóny bokom. Šampiňóny nekrájame na žiadne plátky ale nechávame vcelku.
Na panvicu si dáme trocha masla a oleja. Olej nemusíte použiť, postačí maslo.
Do rozohriateho som nasypala štipku kajenského korenia, aby jedlo bolo troška pikantnejšie. Pridala nadrobno pokrájaný očistený strúčik cesnaku a chvíľku posmažila.
Ďalej nasledovali šampiňóny, ktoré sme smažili zo všetkých strán. Hríbiky by sa vraj mali dochucovať až keď sú na tanieri, ale ja som troška zaexperimentovala a dala som trošku korenia na kura ( je vynikajúce, ja ho pridávam na zemiaky, mäso i hríbiky ) a osolila.
Nechala smažiť a keď už bolo vidieť, že sú hríbiky takmer hotové, poliala som ich citrónovou šťavou, premiešala a približne 2 minútky ešte na miernom ohni “ dosmážala „.
Keď sa nám hríbiky usmažili a zemiaky v trúbe upiekli, už sme len servírovali na tanier so zeleninkou a volským okom.
KURACIE PRSIA V CHILLI MEDOVEJ MARINÁDE S RYŽOU BASMATI – ZDRAVÝ RECEPT
Hrib je hrib a sampiony su sampiony … su to dva druhy hub …..t.z. vseobecne pomenovanie sampionov aj hribov je huba !