Výborný recept na nepečený dezert: Piškótová roláda s banánom.
Na prípravu receptu budeme potrebovať:
240 gramov okrúhlych piškót
250 gramov bieleho hrudkovitého tvarohu
1 – 2 polievkové lyžice javorového sirupu
180 gramov kyslej smotany 10 %, alebo biely hustý jogurt
150 gramov horkej čokolády na varenie
60 gramov masla
2 menšie banány
Piškóty si rozmrvíme čo najjemnejšie. Ak aj zostanú troška väčšie kúsky, nevadí. Najlepšie sa melú na klasickom mixéri, no ja som si tentokrát dopomohla mlynčekom na orechy…
Pridáme biely neochutený hrudkovitý tvaroh, kyslú smotanu a premiešame.
V menšom hrnčeku si rozpustíme 150 gramov horkej čokolády na varenie spolu so 60 gramov masla.
Mierne vyhladnutú čokoládovú zmes pridáme k zmesi piškót, tvarohu a smotany. Dochutíme javorovým sirupom ( možno použiť aj cukor ). Samozrejme nemusíte ničím dosládzať ak nemáte rady až tak sladké.
Hotovú zmes poriadne vymiešame.
Na alobal alebo potravinársku fóliu si rukou dáme hmotu, na ňu si uložíme 2 menšie banány a opäť dáme vrstvu hmoty, aby sa nám banány prikryli.
Zrolujeme do roládky a dáme stuhnúť aspoň na pol hodinku do chladničky.
Po stuhnutí nakrájame a degustujeme 🙂 Dobrú chuť.
Tento zákusok je výborný v tom, že je rýchlo pripravený, jednoduchý a veľmi chutný. Určite skvelá inšpirácia, ako potešiť hostí a pripraviť tento chutný nepečený zákusok.
Namiesto banánov môžete použiť aj iný druh ovocia, napríklad jahody čo menšie bobuľové ovocie.
Do zákusku možno použiť aj vlašské orechy rozdrvené na jemno a vrch posypať strúhanou čokoládou.