Polievka v podaní zdravej cukety a červenej šošovice. Rýchla a jednoduchá príprava a výsledok výborná zdravá polievočka.
Zdravá cuketová polievka s červenou šošovicou
Na prípravu polievky budete potrebovať
2 menšie cukety
120 g červenej lúpanej šošovky
1 menšiu cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 liter zeleninového vývaru ( prípadne viac podľa potreby, či chcete
hustejšiu alebo redšiu polievku )
maslo
petržlenová vňať
Postup na prípravu polievky:
Očistenú cibuľu prekrojíme na štvrtiny a na troche masla jemne smažíme do sklovita v hrnci, kde budeme variť polievku.
Umytú a nakrájanú cuketu aj so šupkou približne 3 minúty restujeme na cibuľke. Cuketu použite so šupkou kvôli tomu, že v šupke je skryté veľké množstvo vitamínov.
Pridáme červenú šošovicu, ktorú sme prepláchli a zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme do zmäknutia, približne 15 minút.
Červená šošovica ako aj cuketa je rýchlo uvarená, preto aj príprava Vám nezaberie veľa času. Navyše oproti bežnej hnedej šošovice je červená šošovica zdravšia.
Počas varenia šošovice pridáme 2 strúčiky prelisovaného cesnaku a petržlenovú vňať ( v sušenom alebo v čerstvom stave ). Dochutíme soľou, korením…
Keď je všetko dobre uvarené, polievku dohladka rozmixujeme.
Dobrú chuť 🙂
Ďalšie chutné recepty z červenej šošovice nájdete tu: