Recept bez mäsa: Guláš z cíceru

cicer recepty pre chudnutieOpäť Vám prinášam recept na guláš, do ktorého sa nepoužilo žiadne mäso. Guláš je vyrobený z cícera, ktorý je veľmi zdravý. Navyše guláš vás príjemne zasýti a je vhodných pre ľudí, ktorí preferujú zdravý životný štýl.

Na prípravu guláša z cíceru budete potrebovať:

450 g uvareného cícera

cca 1 liter vody (môžete použiť aj vodu, v ktorej sa varila cícer)

2 menšie cibule

3 veľké zemiaky

2 veľké mrkvy

1 polievková lyžica kečupu

2 sladké červené papriky

3 strúčiky cesnaku

morská soľ

mleté čierne korenie

majoránka

sladká mletá paprika

drvená rasca

olej

Na zahustenie:  2 polievkové lyžice múky

Postup na prípravu guláša z cícera:

Ako pripraviť cícer:

Pred tým ako sa rozhodnete robiť tento guláš, je potrebné ho namočiť na pár hodín.
Cícer prepláchnite pod vodou, cez noc namočte a potom vodu zlejte.
Na ďalší deň cícer uvarte v novej vode po dobu približne 1 a 1/2 hodiny do zmäknutia. Dochutíme soľou.

Príprava guláša

Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno a na oleji osmažíme.

Očistenú mrkvu si nakrájame na kolieska a krátko orestujeme na cibulke.
Potom pridáme červenú papriku, ktorú sme nakrájali na tenké prúžky.

Pridáme sladkú červenú papriku, premiešame a podlejeme vývarom alebo vodou z cícera.

Pridáme očistené zemiaky nakrájané na kocky, prelisované strúčiky cesnaku a dochutíme koreninami. Varíme ďalších 15 minút.

Po 15 minútach zahustíme 2 lyžicami múky rozmiešanej v troške vody a pridáme uvarený cícer. Varíme ďalších 15 minút.

Dobrú chuť 🙂

Prečo by sme mali konzumovať cícer:

Cícer obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálnych látok.
Obsahuje veľa železa (viac ako iné druhy strukovín), vápnik, horčík, draslík a mangán, vysoký obsah zdravých tukov a vlákniny.

Cícer pomáha znižovať hladinu cholesterolu, zápchu, pôsobí ako prevencia rakoviny hrubého čreva a pomáha udržiavať jemnú a pevnú pokožku.

SUPER POTRAVINU CÍCER MÔŽU KONZUMOVAŤ AJ TEHOTNÉ

KRÉMOVÁ CÍCEROVÁ POLIEVKA SO SYROM- RECEPT VHODNÝ PRE ŠTÍHLU LÍNIU

CÍCEROVÁ ZELENINOVÁ POLIEVKA – RECEPT

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


× deväť = 54