Zemiakový mini hamburger s mletým mäskom

mini hamburček receptyAk rozmýšľate čo pripraviť pre návštevu, na večierok či oslavu, potom by ste určite mali vyskúšať tieto zemiakové mini hamburgery doplnené cesnakovým dressingom, šalátom a mäsom.

Skvelé aj ako obed doplnený o zeleninový šalát.

Na prípravu zemiakového hamburgera budeme potrebovať:

400 g mletého mäsa

1 cibuľa

1 lyžica strúhaného syra

morská soľ, korenie

Na oblohu: Mozzarella

cesnakový dressing. Prípravu nájdete tu: Cesnakový dressing – recept

Na prípravu fašírok budeme potrebovať:

1 kg zemiakov

1 vajce

1 cibuľa

100 g strúhaného syru

morská soľ

mleté čierne korenie

mini hamburček recepty

Postup na prípravu zemiakových placiek:

Najskôr si pripravíme zemiakové placky – muffiny.

Očistené zemiaky si nastrúhame a vytlačíme z nich šťavu.

Pridáme mletú cibuľu, 1 vajíčko, strúhaný syr, soľ a korenie a dobre premiešame.

Pečieme vo forme na muffiny, ktoré sme si predom potreli maslom, približne na 15 – 20 minút 200 stupňov Celzia.

Upečené necháme vychladnúť a následne vyberieme z formy.

Príprava mäsa:

Mleté ​​mäso ( hovädzie alebo bravčové ) zmiešame spolu s nasekanou cibuľou a lyžicu syra. Dochutíme soľou a korením. Dobre premiešame.

Na panvici si dáme rozohriať olej. Do rozohriateho dáme smažiť mäsko – veľkosť malých hamburčekov.

Upečené zemiakové placky prekrojíme, potrieme cesnakovým dressingom a naplníme mäskom, mozarellou a ľadovým šalátom. Špáratkom spojíme.

Dobrú chuť…

 

8 skvelých receptov na smoothie a prečo je smoothie zdravé?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


štyri + = 5