Ak rozmýšľate čo pripraviť pre návštevu, na večierok či oslavu, potom by ste určite mali vyskúšať tieto zemiakové mini hamburgery doplnené cesnakovým dressingom, šalátom a mäsom.
Skvelé aj ako obed doplnený o zeleninový šalát.
Na prípravu zemiakového hamburgera budeme potrebovať:
400 g mletého mäsa
1 cibuľa
1 lyžica strúhaného syra
morská soľ, korenie
Na oblohu: Mozzarella
cesnakový dressing. Prípravu nájdete tu: Cesnakový dressing – recept
Na prípravu fašírok budeme potrebovať:
1 kg zemiakov
1 vajce
1 cibuľa
100 g strúhaného syru
morská soľ
mleté čierne korenie
Postup na prípravu zemiakových placiek:
Najskôr si pripravíme zemiakové placky – muffiny.
Očistené zemiaky si nastrúhame a vytlačíme z nich šťavu.
Pridáme mletú cibuľu, 1 vajíčko, strúhaný syr, soľ a korenie a dobre premiešame.
Pečieme vo forme na muffiny, ktoré sme si predom potreli maslom, približne na 15 – 20 minút 200 stupňov Celzia.
Upečené necháme vychladnúť a následne vyberieme z formy.
Príprava mäsa:
Mleté mäso ( hovädzie alebo bravčové ) zmiešame spolu s nasekanou cibuľou a lyžicu syra. Dochutíme soľou a korením. Dobre premiešame.
Na panvici si dáme rozohriať olej. Do rozohriateho dáme smažiť mäsko – veľkosť malých hamburčekov.
Upečené zemiakové placky prekrojíme, potrieme cesnakovým dressingom a naplníme mäskom, mozarellou a ľadovým šalátom. Špáratkom spojíme.
Dobrú chuť…