Mandľový krém s agarom sa výborne hodí na zdobenie pohárov či torty a chuťovo je skvelý. Tak prečo ho nevyskúšať 🙂
Na recept mandľový krém s agarom budeme potrebovať:
3 šálky vody
100 g lúpaných mandlí
1 šálka bielej ryže
3 polievkové lyžice sušeného sójového mlieka
1 lyžička agaru
trošička soli
Postup na prípravu mandľového krému s agarom:
Najskôr si pripravíme mandle, ktoré na sucho krátko opražíme, ryžu s vodou uvedieme do varu a pridáme opražené mandle a trošku soli. Varíme cca 40 minút. Po približne 40 -tich minútach varenia pridáme agar a ešte pár minút povaríme.
Necháme troška vychladnúť a všetko aj s 3 polievkovými lyžicami sójového mlieka rozmixujeme na krém.
Hotovo…
Agar je veľmi ľahko stráviteľný, je dobrý aj pri chudnutí, pretože nemá žiadne kalórie, má nulovú energetickú hodnotu. Viac o agare v článku: Agar ako zdravá želatína