Šošovicový guláš bez mäsa

šošovicový gulᚊošovica je vynikajúcou strukovinou, ktorá obsahuje veľa rastlinných bielkovín, vitamínov skupiny B a  minerálov a  podporuje tvorbu a obnovu krvi. Preto by sme si jej mali dopriať dostatok. Šošovicový guláš neobsahuje mäso a preto si myslím, že je vhodný aj pre vegetariánov.

Na prípravu šošovicového gulášu budeme potrebovať:

500 g sušenej červenej šošovice

3 lyžice olivového oleja

2 cibule nakrájané nadrobno  červená šošovica

3 mrkvy tiež nakrájané nadrobno

2 zelerové vňatky, jemne nasekané

1 l zeleninového vývaru

3 strúčiky cesnaku, prelisovaného alebo nastrúhaného na jemno

2 x 400 g konzervy nakrájaných paradajok

2 lyžice paradajkového pretlaku

2 lyžičky sušeného oregana  a tymiana

2 bobkové listy

500g špagiet

troška nastrúhaného parmezánu na posypanie šošovicového gulášu

 

Postup prípravy na šošovicový guláš:

Olej necháme vo veľkom hrnci dobre rozohriať. Pridáme cibuľu, mrkvu, zelerové stonky a prelisovaný cesnak. Varíme na miernom ohni cca 15-20 minút, kým všetko nezmäkne. Pridáme šošovicu, nakrájané paradajky, paradajkový pretlak, tymián a oregano. Po zovretí necháme ešte variť 40-50 minút, kým šošovica nezmäkne.

Po uvarení naservírujeme do tanierov, pridáme uvarené špagety polámané na menšie časti a navrch nastrúhame syr. Pokojne pridajte do šošovicového gulášu aj troška chilli, ktorá je vhodná pre rýchlejšie spaľovanie tuku. Prajem dobrú chuť 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


osem − 2 =