Sviečková s hovädzím mletým mäskom nielen pre deti

Sviečková s hovädzím mletým mäskom nielen pre deti
Hodnotenie článku

Opäť som sem zavítala na biostravu, aby som sa s vami podelila o jeden recept vhodný ako pre deti tak aj pre dospelých. Musím sa priznať, že v tejto kombinácii som skúšala recept po prvý krát a podarilo sa. 

Týmto receptom určite potešíte aj tých, ktorý preferujú zdravšie stravovanie, teda až na vysmážanie fašírok, ale tie môžte kľudne dať piecť do pekáča a do trúby. Ja som použila fritézu, no nakoľko mám dvojročného drobca, vysmážam minimálne ( dva krát do týždňa ) no ale povedzme si na rovinu, čo v dnešnej dobe je zdravé…

Na prípravu receptu budeme potrebovať ( cca 3 porcie )

Na Fašírky:

400-500 gramov mletého mäska – ja som použila hovädzie

cca 5 dkg syra

1 vajce

smotana na varenie alebo mlieko ( za malý štamperlíček )

2 polievkové lyžice strúhanky

3 polievkové lyžice špaldovej múky ( hocijakej )

štipka majoránky

štipka korenia

soľ

olej

strúhanka na obaľovanie

Na sviečkovú:

1/2 menšej cibule

kúsok zeleru

1 väčšia mrkva

1 bobkový list

soľ

voda

1 väčší zemiak

1 dcl smotany ( viac – menej podľa potreby )

ocot

cukor – 1 PL

Postup na prípravu receptu:

Najskôr som začala so sviečkovou. Očistím si zeler, mrkvu a cibuľu. Pokiaľ máte tlakový hrniec, je to fantastická vec, pretože vám varenie ušetrí veľa času a v neposlednom rade aj energie. Pridala som bobkový list a vodu a varila som po stíšení plameňa cca 5-7 minútiek…

Potom som odstavila zo sporáka, nechala tlakový hrniec “ vyfučať “ a pridala zemiak pokrájaný na kocky a soľ…. Varila ďalších cca 6 minútiek po stíšení plameňa- zakryté opäť v hrnci…

Odstavila zo sporáka, nechala vyfučať a potom som všetko poriadne vymixovala. Samozrejme predtým som vybrala bobkový list…

Pridala som smotanu, ocot a cukor, pomiešala a hotovo…

Medzitým, kým sa nám zeleninka varila v tlakáči, pripravila som si fašírky, ktoré som spravila nasledovne: všetky ingrediencie potrebné na fašírky som zmiešala, pridala nastrúhaný syr.

Vysmážala vo fritéze, ale ako som spomínala, môžte fašírky piecť v trúbe s papierom na pečenie.

Fašírky som nechala odkvapkať a dala do hrnca so sviečkovou, aby neoschli….Vyjde Vám cca o 5 kusov viac ako je tanieri, len tie cestou odišli do bruška 🙂

Podávame s cestovinkami, s knedľou alebo so zemiakmi, no nám to chutilo aj bez prílohy :-).

Samozrejme ozdobíme podľa fantázie, no keďže táto porcia išla drobcovi, nezdobila som nič, iba som nechala všetko “ prírodné „.

Takýchto receptov je veľa, čo sa týka sviečkovej a fašírok, no recept sem pridávam na inšpiráciu, čo môžete variť deťom, alebo ak vám dochádza fantázia čo dnes na obed, vyskúšajte tento recept a budem rada ak mi necháte koment či sa vám recept páčil alebo dáte like.

No a na záver Vám už len zaželám dobrú chuť priatelia!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


štyri + = 13