Špenátové palacinky plnené kuracím mäskom ( fotopostup )

biostrava receptyMám rada palacinky plnené lekvárom či tvarohom. Popravde, naslano som to ešte neskúšala, lebo som sa bála troška chuti slanej palacinky. No po tomto recepte mením svoj názor 🙂 Recept som si vymyslela a chutil tak výborne, že sa za palacinkami zaprášilo…

Na prípravu špenátových palaciniek plnených kuracím máskom budeme potrebovať:

Palacinkové cesto:

mrazené špenátové lístky ( môžu byť aj čerstvé ) množstvo závisí podľa toho, či chcete palacinkové cesto viac špenátové alebo menej, ja som použila mrazené špenátové lístky, ktoré boli nakrájané na menšie kúsky cca 3 – 4 hrste

cca 0,5 litra mlieka

3 vajcia

morskú soľ

troška majoránky, čierneho mletého korenia

vegetu na dochutenie

múka na zahustenie

olej na vysmážanie

palacinky

 

Špenát obsahuje veľa minerálnych látok, stopových prvkov a kyseliny listovej vhodnej i pre tehotné mamičky. Pôsobí proti paradentóze, podporuje tvorbu pigmentu… Viac v článku:

Špenát – ochránca nášho zdravia

 

Kuracie mäsko – náplň do palaciniek

kuracie prsia 5 kúskov

soľ

sladká paprika

maslo

korenie

troška vegety

chilli podľa chuti

Postup na prípravu palacinkového cesta:

Špenát dáme do mixéra spolu s cca 2 dcl mlieka, pridáme 3 vajíčka, poriadne v mixéri vymixujeme, aby špenátové lístky sa úplne rozmixovali. Ako som spomínala, ja som dávala mrazený špenát, podotýkam domáci, pretože sme si robili zásoby na zimu a troška nám vystal v mraziaku 🙂

Hotový rozmixovaný špenát prelejeme do misky, dochutíme, pridáme zvyšné mlieko a zahustíme múkou. Ja som použila hladkú múku, ale môže sa použiť aj celozrnná.

recept na palacinky

Z hotového cestička vysmážame palacinky, ktoré dáme na rozohriatu panvicu, na ktorú sme dali troška oleja.palacinkové cesto

 

Hotové vysmažené palacinky si dáme bokom na tanier a zatiaľ si pripravíme náplň do palaciniek – kuracie mäsko.

SAMSUNG

 

 

Postup prípravy na kuracie mäso do palaciniek

Kuracie prsia si umyjeme, pokrájame na malé kúsky a dáme smažiť s troškou masla na panvicu. Samozrejme na fotke sú pokrájané iba 2 kuracie prsia ( testovala som po troške ako to všetko bude spolu chutiť, čiže môžte si dať na panvičku všetko kuracie mäso ).

zdravé jedlo

 

Necháme chvíľku smažiť a postupne dochuťujeme sladkou paprikou, morskou soľou, čiernym mletým korením, majoránkou, vegetou. Nesmieme zabudnúť miešať, pretože akonáhle je mäsko dochutené, začne sa troška viac prihárať, preto aj podľa potreby zmiernime oheň na sporáku.

bio strava

 

Ak je mäsko usmažené, špenátové palacinky, ktoré sme si dali bokom, rozložíme na tanier a na každú palacinku dáme kuracie mäsko. Myslela som si, že na jednu porciu bude potrebné daťveľa kuracieho mäsa, no stačilo pár kúskov. Posypem  troškou chilli – ešte som našla sušenú čo sme s ocinom robili pred nedávnom.

biostrava recept

 

Palacinku stočíme a podávame … Ja som podávala s cibuľou a horčicou. Mňam

biostrava palacinky recept

 

Ešte náhľad dovnútra 🙂

SAMSUNG

 

Do zjedenia priatelia 🙂

biostrava recepty

Fantázie sa medze nekladú. Palacinku môžte posypať napríklad strúhaným syrom.

Názor na “Špenátové palacinky plnené kuracím mäskom ( fotopostup )”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


+ päť = 7