Opäť Vám prinášam recept na guláš, do ktorého sa nepoužilo žiadne mäso. Guláš je vyrobený z cícera, ktorý je veľmi zdravý. Navyše guláš vás príjemne zasýti a je vhodných pre ľudí, ktorí preferujú zdravý životný štýl.
Na prípravu guláša z cíceru budete potrebovať:
450 g uvareného cícera
cca 1 liter vody (môžete použiť aj vodu, v ktorej sa varila cícer)
2 menšie cibule
3 veľké zemiaky
2 veľké mrkvy
1 polievková lyžica kečupu
2 sladké červené papriky
3 strúčiky cesnaku
morská soľ
mleté čierne korenie
majoránka
sladká mletá paprika
drvená rasca
olej
Na zahustenie: 2 polievkové lyžice múky
Postup na prípravu guláša z cícera:
Ako pripraviť cícer:
Pred tým ako sa rozhodnete robiť tento guláš, je potrebné ho namočiť na pár hodín.
Cícer prepláchnite pod vodou, cez noc namočte a potom vodu zlejte.
Na ďalší deň cícer uvarte v novej vode po dobu približne 1 a 1/2 hodiny do zmäknutia. Dochutíme soľou.
Príprava guláša
Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno a na oleji osmažíme.
Očistenú mrkvu si nakrájame na kolieska a krátko orestujeme na cibulke.
Potom pridáme červenú papriku, ktorú sme nakrájali na tenké prúžky.
Pridáme sladkú červenú papriku, premiešame a podlejeme vývarom alebo vodou z cícera.
Pridáme očistené zemiaky nakrájané na kocky, prelisované strúčiky cesnaku a dochutíme koreninami. Varíme ďalších 15 minút.
Po 15 minútach zahustíme 2 lyžicami múky rozmiešanej v troške vody a pridáme uvarený cícer. Varíme ďalších 15 minút.
Dobrú chuť 🙂
Prečo by sme mali konzumovať cícer:
Cícer obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálnych látok.
Obsahuje veľa železa (viac ako iné druhy strukovín), vápnik, horčík, draslík a mangán, vysoký obsah zdravých tukov a vlákniny.
Cícer pomáha znižovať hladinu cholesterolu, zápchu, pôsobí ako prevencia rakoviny hrubého čreva a pomáha udržiavať jemnú a pevnú pokožku.
SUPER POTRAVINU CÍCER MÔŽU KONZUMOVAŤ AJ TEHOTNÉ
KRÉMOVÁ CÍCEROVÁ POLIEVKA SO SYROM- RECEPT VHODNÝ PRE ŠTÍHLU LÍNIU
CÍCEROVÁ ZELENINOVÁ POLIEVKA – RECEPT