Tento recept si myslím ulahodí pre všetkých, ktorý nemajú rady mäso. Recept neobsahuje žiadnu múku. Súčasťou receptu je aj Tamari sójová omáčka, ktorú môžu konzumovať aj ľudia s bezlepkovou diétou.
Na prípravu receptu adzuki fazule s kelom budeme potrebovať:
1 šálka nevarenej adzuki fazule ( čo je približne 200 g )
6 šálok na hrubo nakrájaného kelu
2 polievkové lyžice vody
1 a 1/2 polievkovej lyžice olivového oleja
1 lyžička mletého koriandra
1/4 šálky Tamari ( sójová omáčka výraznej chuti vyrobená z kvasených sójových bôbov a morskej soli. Obsahuje veľké množstvo aminokyselín pomáha pri trávení. Je vhodná pre ľudí s bezlepkovou diétou )
1 kávová lyžička mletej rasce
3 strúčiky cesnaku očistiť a nakrájať na malé kúsky
na dochutenie morskú soľ a mleté čierne korenie
Postup na prípravu receptu adzuki fazule s kelom:
Najskôr si dáme do väčšieho hrnca variť adzuki fazuľu, ktorá musí byť pri varení zakrytá dostatkom vody. Ak adzuki fazuľa začne v hrnci vrieť, znížime teplotu varenia a dusíme približne 35-45 minút pokým fazuľa nezmäkne. ( Myslím si, že ak si namočíte dopredu adzuki fazuľu, čas varenia by sa mal skrátiť )
Potom si dáme do panvice olivový olej a osmažíme na ňom nakrájané strúčiky cesnaku po dobu jednej minúty. Smažíme na miernom ohni. Kel zmiešame s 2 lyžicami vody.
Tamari ( sójovú omáčku ), koriander a rascu vymiešame spolu a pridáme do adzuki fazule. Dobre premiešame a približne ešte na 20 minút dáme dusiť na mierny oheň, pokým kel nebude mäkký. Nakoniec podľa chuti pridáme korenie a morskú soľ.
Dobrú chuť 🙂
Adzuki fazuľa je veľmi zdravá strukovina, obľúbená najmä v Japonsku. Má veľký vplyv na naše zdravie o ktorom si môžte prečítať v článku:
Zdravá adzuki fazuľa