Recept Adzuki fazuľa s kelom

Tento recept si myslím ulahodí pre všetkých, ktorý nemajú rady mäso. Recept neobsahuje žiadnu múku. Súčasťou receptu je aj Tamari sójová omáčka, ktorú môžu konzumovať aj ľudia s bezlepkovou diétou.

Na prípravu receptu adzuki fazule s kelom budeme potrebovať:

1 šálka  nevarenej  adzuki fazule ( čo je približne 200 g )

6 šálok na hrubo nakrájaného kelu

2 polievkové lyžice vody

1 a 1/2 polievkovej lyžice olivového oleja

1 lyžička mletého koriandra

1/4 šálky Tamari ( sójová omáčka výraznej chuti vyrobená z kvasených sójových bôbov a morskej soli. Obsahuje veľké množstvo aminokyselín pomáha pri trávení. Je vhodná pre ľudí s bezlepkovou diétou ) 

1 kávová lyžička mletej rasce

3 strúčiky cesnaku očistiť a nakrájať na malé kúsky

na dochutenie morskú soľ a mleté čierne korenie

 

Postup na prípravu receptu adzuki fazule s kelom:

Najskôr si dáme do väčšieho hrnca variť adzuki fazuľu, ktorá musí byť pri varení zakrytá dostatkom vody. Ak adzuki fazuľa začne v hrnci vrieť, znížime teplotu varenia a dusíme približne 35-45 minút pokým fazuľa nezmäkne. ( Myslím si, že ak si namočíte dopredu adzuki fazuľu, čas varenia by sa mal skrátiť )

Potom si dáme do panvice olivový olej a osmažíme na ňom nakrájané strúčiky cesnaku po dobu jednej minúty. Smažíme na miernom ohni. Kel zmiešame s 2 lyžicami vody.

Tamari ( sójovú omáčku ), koriander a rascu vymiešame spolu a pridáme do adzuki fazule. Dobre premiešame a približne ešte na 20 minút dáme dusiť na mierny oheň, pokým kel nebude mäkký. Nakoniec podľa chuti pridáme korenie  a morskú soľ.

Dobrú chuť 🙂

Adzuki fazuľa je veľmi zdravá strukovina, obľúbená najmä v Japonsku. Má veľký vplyv na naše zdravie o ktorom si môžte prečítať v článku:

Zdravá adzuki fazuľa

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


× jeden = 4