Recept je jednoduchý, lacný a príjemne zasýti. Môžete si zemiačiky dopriať so zeleninovým šalátom, cviklou, alebo len tak s nakrájanou zeleninkou. Recept je vhodný aj pre vegánov a pre vyznávačov zdravého životného štýlu 🙂
Na prípravu receptu zemiaky s mozarellou a chotagge cheese budeme potrebovať:
3 kávové lyžičky bieleho chotaage cheese
mozarella
korenie na grilovanie
cesnak
cibuľu
morskú soľ
Postup receptu je jednoduchý.
Zemiaky spolu so šupkou umyjeme a dáme variť do hrnca spolu s vodou. Varíme až pokým nebudú skoro mäkké.
Zemiaky necháme vychladnúť, prekrojíme ich v šupke na polovicu a vnútro zemiakov troška vydlabeme a dáme si ho do misky kde pridáme 2 strúčiky cesnaku a 1 malú cibuľku nakrájanú nadrobno. Ja som cesnak aj cibuľku strúhala na strúhadle, aby cibuľa potom nechrumkala pod zubami 🙂 Pridala som 3 KL chottage cheese bieleho, ochutila morskou soľou a poriadne premiešala.
Vydlabané zemiaky ukladáme na pekáč.
Vydlabané zemiaky jemne posypeme korením na grilovanie ( korenie nemusí byť, stačí ochutiť podľa vlastnej fantázie, ale chutí to lepšie s korením )
Takto ochutené zemiaky plníme plnkou s chottage cheese a opäť vrch posypeme korením na grilovanie.
Nakoniec na zemiaky dáme plátok mozarelly. Ja som robila dve varianty zemiakov. Jedny s chottage cheese a druhé bez chottage cheese, pretože nie všetci majú rady tento druh syra.
Nakoniec som ešte jemne s olejom poliala pomedzi zemiaky a piekla som najskôr približne na 190 stupňov Celzia a potom som pri konci tomu pridala na 250 stupňov, aby boli zemiaky pekne chrumkavé. Na 250 stupňov som ich piekla približne 4-5 minút.
No a takto vypadajú upečené zemiaky s chotagge cheese a s mozarellou 🙂
Prezrite si aj moje ďalšie recepty, ktoré nájdete na stránke www.biostrava.zarucene.sk