Na jednej stránke som našla skvelý recept, ktorým som sa nechala inšpirovať. Ide o v skutku výborný a osviežujúci dezert. Veď vyskúšajte samy 🙂
Vynikajúca nepečená jahodová torta.
Budeme potrebovať:
500 g zrelých jahôd
600 ml bieleho hustejšieho jogurtu
10 plátkov želatíny alebo 17 g klasickej želatíny v sáčku
3 polievkové lyžice javorového sirupu
troška olivového oleja na vymazanie
Postup na prípravu je jednoduchý.
Biely jogurt necháme zohriať na izbovú teplotu.
Jahody si umyjeme a nakrájame na plátky.
Želatínové plátky necháme nachvíľu napučať vo vode. Po napučaní vyžmýkame a dáme si ich do misky. V miske ich nachvíľku dáme zohriať do mikrovlnky.
Jogurt a med si vymiešame v miske a pridáme rozpustenú želatínu.
Misu, do ktorej chceme pripraviť dezert si jemne vymažeme olivovým olejom a vyložíme potravinovou fóliou.
Dno a boky misy vyložíme nakrájanými plátkami jahôd a pridáme približne trištvrte jogurtovej zmesi, opäť dáme nakrájané jahody a dolejeme zvyšnú jogurtovú zmes.
Nič už nemiešame, iba misu prikryjeme a dáme stuhnúť na 3 hodiny do chladničky.
Po stuhnutí tortu vyklopíme na tanier a podávame nakrájané na plátky.
Misu zakryte a dajte asi na 4 hodiny stuhnúť do chladničky. Zthnutý tortu vyklopte z misy na tanier a nakrájaný podávajte.
Tip: Tortu si pripravte deň vopred a nechajte stuhnúť cez noc.
Dobrú chuť 🙂