Biely Čaj má skvelé účinky

Biely Čaj má skvelé účinky
2.5 (50%) 2 votes

Jedná sa o druh čaju, ktorý sa získava spracovaním prvých, ešte nerozvinutých čajových lístkov rastliny Camellia sinensis. Má skvelé zdraviu prospešné účinky.

Mezi nejznámější druhy bílého čaje patří Darjeeling, Bai Mu Tan či Song Jiang.

Účinky bieleho čaju

Kvitnúci čaj (tiež zvaný čajový kvet) je nielen lahodný, ale aj na oko ľúbivý „čajový zázrak“ z Číny. U nás aj po svete si získava čoraz väčšiu obľubu.

Biely čaj sa vyznačuje veľmi jemnou chuťou a prospešnými účinkami na ľudský organizmus.

Je bohatý na antioxidanty, ktoré prispievajú k prevencii rakoviny.

Pravidelné pitie tiež znižuje krvný tlak a pôsobenie  stresu.

antibakteriálne účinky bieleho čaju sú tiež využívané v kozmetickom priemysle

Má omladzovacie účinky a podporuje činosť ladvín

biely čaj najmenší obsah kofeínu – približne 15 mg (pre porovnanie, káva obsahuje 120-150 mg, čierny čaj 40-60 mg, zelený čaj 20-30 mg kofeínu)

Čosa týka  jeho účinkov na vírusy  tak je viac účinnejši ako zelený čaj.

 biely čaj k znižovuje výskyt paradentózy a zubného kameňa a celkovo vedie k zdravému vzhľadu ústnej dutiny.  Pozri si tiež potraviny pre zdravé zuby

Biely čaj na chudnutie

Čajové kúry napomáhajú redukcii tukových buniek a pôsobí ako prevencia proti ich novému tvoreniu, prispievajú teda k chudnutiu. Pôsobí na správny chod metabolizmu a tak si telo nevytvára zbytočné tukové bunky.

Prečítaj si daľšie informácie o bielom čaji

Príprava bielho čaju: Tradične sa používa vyhriata čajová kanvica. Najskôr prepláchneme hrsť čaju vodou o teplote 80 ° C, potom zalievame. Čas vylúhovania bieleho čaju je pomerne dlhá, niekoľko minút u prvého nálevu, u druhého potom viac. Kvalitný biely čaj možno zaliať aj štyri až šesť krát,tak sa dostane viac účinných látok tela

Pestovanie a zber bieleho čaju  je skutočnou zaujímavosťou

Pestovanie bieleho čaju je pomerne náročné. Čajovníkové kríky bieleho čaju sa obvykle pestujú na  tienistých miestach, aby sa zredukovala tvorba chlorofylu. Preto majú lístky bieleho čaju svetlejší bledý odtieň. Zber týchto lístkov prebieha skoro na jar predtým než prídu monzúnových dažďov, aby sa zabránilo rozovretiu púčikov. Tým by sa znehodnotili niektoré blahodárne účinky bieleho čaju.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


− štyri = 4