Označenie javorového sirupu

Označenie javorového sirupu
Hodnotenie článku

Javorový sirup je obľúbené sladidlo a je dostupný rôzny kvalitách. Odlíšené sú známkami A,B,C,D. Javorový sirup označený ako A (po anglicky grade A) je najkvalitnejší B,C sú určené pre bežné užívanie a D je najhoršej kvality, najčastejšie sa používa pre pečenie.

 

Dobrý ukazovateľom je cena javorového sirupu. Čím drahší, tým je vyššia pravdepodobnosť, že kúpim kvalitný javorový sirup. Ak je vysokej kvality tak cena bude vysoká, no tiež nie je vylúčené že vysokú cenu môžu mať aj horšie verzie tejto zdravej pochutiny. Obchodníci majú radi vysoké marže, kvalita ide neraz bokom. Prečítaj si tento článok ak ťa zaujíma ako sa vyrába javorový sirup.

Najradšej nakupujem v bio-obchodoch, kde sa dá kúpiť tento sirup vo vysokej kvalite. V takýchto obchodoch väčšinou vedia čo tvrdia , a ich zákazníci sa tiež venujú zdravej výžive a skúmajú čo nakúpili, takže obchodníci si nemôžu dovoliť klamať. Jednoducho by sa na to došlo a vypomstilo by sa to , na brehu oproti v hypermarketoch to je jedno zobrať niečo, čo dobre vyzerá a predať to s vysokým ziskom. Kvalita je otázna. Navyše sa vždy nájde niekto,  kto by to kúpil (kto sa nevyzná)

 

Javorový sirup grade A , je to sirup najvyššej kvality. Na ostatných stránkach píšu, že je to dobrý darček , a môžem to potvrdiť. Je to lepšie, než kupovať alkohol, ktorého oslávenec určite dostane kopu. Je to netradičný darček , vhodný najmä pre baby , ktoré radi pečú, ale aj chlapi si pochvaľujú no najprv budú skúmať čo to je .

Jeho priesvitnosť je okolo 75% a má jemnú arómu.

 

Javorový sirup grade B tiež sa kvalita označuje “Canada No. 2 Medium“ je tiež kvalitný , má svetlejšiu farbu , chuť je tiež výborná , má zdravé účinky a hodí sa do detoxikačných diét.

Jeho priesvitnosť je okolo 60-70% a má silnejšiu arómu ako grade A

 

Javorový sirup grade C je najpredávanejší, kúpiť sa dá za prijateľnú cenu. Používam ho do dezertov,buchtičiek resp múčnych jedál, ktoré sa pečú , pretože javorový sirup grade A je škoda upiecť (zbavím ho enzýmov a vitamínov).

25-50% svetlosť a je silne aromatický preto ho do buchtičky stačí len trochu.

 

Javorový sirup grade D je tmavý , sem tam sa ani neoznačuje , a je silne aromatický. Využíva sa gastronomií .

Jeho priesvitnosť je okolo 25%.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


− dve = 7