Rýchly a zdravý recept – zemiaky s mozarellou a chotagge cheese ( fotopostup )

Rýchly a zdravý recept – zemiaky s mozarellou a chotagge cheese ( fotopostup )
Hodnotenie článku

rýchly recept zemiaky s mozarellou a chotage cheeseRecept je jednoduchý, lacný a príjemne zasýti. Môžete si zemiačiky dopriať so zeleninovým šalátom,  cviklou, alebo len tak s nakrájanou zeleninkou. Recept je vhodný aj pre vegánov a pre vyznávačov zdravého životného štýlu 🙂

Na prípravu receptu zemiaky s mozarellou a chotagge cheese budeme potrebovať:

4 stredne veľké zemiakyrýchly a lacný obed strava pre vegetariánov

3 kávové lyžičky bieleho chotaage cheese

mozarella

korenie na grilovanie

cesnak

cibuľu

morskú soľ

Postup receptu je jednoduchý.

Zemiaky spolu so šupkou umyjeme a dáme variť do hrnca spolu s vodou. Varíme až pokým nebudú skoro mäkké.

co na obed_rýchly obed

 

Zemiaky necháme vychladnúť, prekrojíme ich v šupke na polovicu a vnútro zemiakov troška vydlabeme a dáme si ho do misky kde pridáme 2 strúčiky cesnaku a 1 malú cibuľku nakrájanú nadrobno. Ja som cesnak aj cibuľku strúhala na strúhadle, aby cibuľa potom nechrumkala pod zubami 🙂 Pridala som 3 KL chottage cheese bieleho, ochutila morskou soľou a poriadne premiešala.

 

Vydlabané zemiaky ukladáme na pekáč.

rýchly recept pre vegetariánov bez mäsa
vydlabané zemiaky

 

Vydlabané zemiaky jemne posypeme korením na grilovanie ( korenie nemusí byť, stačí ochutiť podľa vlastnej fantázie, ale chutí to lepšie s korením )

rýchly a lacný recept so zemiakov

 

Takto ochutené zemiaky plníme plnkou s chottage cheese a opäť vrch posypeme korením na grilovanie.

rýchle recepty biostrava pre vegánov

Nakoniec na zemiaky dáme plátok mozarelly. Ja som robila dve varianty zemiakov. Jedny s chottage cheese a druhé bez chottage cheese, pretože nie všetci majú rady tento druh syra.

recepty pre štihlu liniu

 

Nakoniec som ešte jemne s olejom poliala pomedzi zemiaky a piekla som najskôr približne na 190 stupňov Celzia a potom som pri konci tomu pridala na 250 stupňov, aby boli zemiaky pekne chrumkavé. Na 250 stupňov som ich piekla približne 4-5 minút.

No a takto vypadajú upečené zemiaky s chotagge cheese a s mozarellou 🙂

rýchly recept zemiaky s mozarellou a chotage cheese

 

 

Prezrite si aj moje ďalšie recepty, ktoré nájdete na stránke www.biostrava.zarucene.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


tri + 5 =