Brokolica vyšľachtená v Stredomorí, ktorú poznali už starí Rimania, sa považuje za zdravú zeleninu. Brokolicu je najlepšie iba ľahko spariť, pretože varením stráca veľké množstvo vitamínov. Je to najľahší, najjednoduchší a najchutnejší spôsob ako pripraviť zdravé jedlo.
Výhody konzumácie brokolice:
Už len konzumovaním brokolice aspoň raz do týždňa sa znižuje riziko rakoviny prostaty.
Obsahuje väčšie množstvo sulforafanu ako iné druhy zeleniny a chráni bunky srdcového svalu, pomáha detoxikovať a dokonca sa odporúča jesť brokolicu pri diabetes – cukrovke.
Brokolica je skutočná super bio potravina ktorá by v strave nemala chýbať
Navyše napomáha poškodeným cievnym bunkám, zlepšuje zdravie, podporuje činnosť srdca i svalov, imunitu, detoxikuje, pomáha proti ochabnutiu čriev, znižuje krvný tlak, posilňuje vrstvu epitelu sliznice čriev čiže pôsobí preventívne proti vážnym črevným ochoreniam vrátane rakoviny .
Keďže brokolica obsahujé veľké množstvo železa, odporúča sa konzumovať ju ženám v období menštruácie. Brokolica obsahuje aj horčík, draslík, vitamín C.