Rýchle Kura na cesnaku – recept

Základom zdravia je pohyb a dobrá strava. Nie každému sa  chce každý deň niečo vyvárať a tak hľadajú nejaké rýchle, ale zato zdravé a chutné rycepty. Ja vám dnes prinášam jeden recept, ktorý je veľmi rýchly na prípravu a určite ním poteším ľudí, ktorý sa zdravo stravujú a športujú a popritom nevedia odolať mäsku 🙂

Kura vie v dnešnej dobe upiecť takmer každý. Je to úplne jednoduchý spôsob ako čím skôr niečo uvariť na obed či večeru 🙂 Tento recept som sem dala hlavne ako inšpiráciu, ak chcete schudnúť, že nie všetky recepty musia byť zložité a finančne drahé.

Na prípravu receptu rýchle kura na cesnaku budeme potrebovať:

( pre dve osoby )

2  kuracie stehná

trocha a olivovového oleja

cesnak

bylinková alebo morská soľ

sladká paprika

citrónová šťava

príloha: ryža basmati alebo iná ryža v zdravšej verzii ( okrem bielej )

+ kompót čerešňový alebo marhuľový

 

Postup prípravy je úplne jednoduchý:

Kuracie stehno ktoré sme si umyli popicháme jemne vidličkou, aby nám zmäs prenikla aj do mäska.

Olivový olej spolu s prelisovaným cesnakom, sladkou paprikou a soľou vymiešame a touto zmesou potrieme kuracie stehná.

Takto ochutené kuracie stehná vložíme do pekáča, podlejeme vodou, na kura nakvapkáme  pár kvapiek citrónovej šťavy  ( aby bolo mäsko chrumkavejšie )a pečieme vo vyhriatej rúre na 200-220 stupňov Celzia ( podľa potreby ) Medzi pečením kura polievame šťavou v pekáči.

Ku kuraťu podávame hnedú ryžu, basmati alebo jasmínovú ryžu a čerešňový alebo marhuľový kompót.

Mohlo by Vás zaujímať:

ŠOŠOVICOVÝ GULÁŠ BEZ MÄSA

RECEPT NA MANDĽOVÝ KRÉM S AGAROM

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


− 6 = dve