Ako biely cukor škodí

Ako biely cukor škodí
Hodnotenie článku

biely cukor biostravaKaždý deň sa s ním stretávame, konzumujeme ho a popritom vieme, aký je škodlivý pre naše zdravie. Náš maškrtný jazýček síce jemne povzbudí, ale s telom nám dokáže narobiť veľa problémov. Reč je o cukre. Bielom cukre.

 

Cukor poznáme biely, práškový, trstinový, vanilínový, hnedý.
V skutočnosti si dávame do tela iba prázdnu energiu, ktorá nám navyše spôsobí to, že si ho telo uchová ako telesný tuk. Hneď po prijatí cukru do tela pre vyrovnanie PH sa začína nebezpečné prekysľovanie organizmu.

návyk na cukorTelo potrebuje ihneď prijať dôležité živiny, stopové prvky. Častou konzumáciou si ničíme svoje zdravie, imunitu, poškodzujeme si pečeň, pankreas a endokrinný systém, zvyšujeme riziko rakoviny žalúdka, cukor ďalej znižuje hladinu dobrého cholesterolu, podporuje tvorbu akné, cukrovku, môžu nastať problémy s obličkami, s osteoporózou, prispievame k obezite, hemoroidom, problémy so zrakom, kazivosť zubov, srdcovo – cievne ochorenia a iné, spôsobuje náhly nárast tvorby inzulínu , ktorý môže slúžiť ako katalyzátor týchto ochorení .

Cukor pôsobí ako droga, pretože je veľmi návykový a čím viac ho budeme konzumovať, tým ho viac musíme prijímať, to znamená, zvýšiť dávky cukru.

Často sa vám stáva, že ste nervózny alebo podráždený? Je to práve konzumáciou bieleho rafinovaného cukru. Pri jeho konzumovaní niekedy trpíme agresiou, depresiami, emocionálnymi výkyvmi či neovládateľnými prejavmi, nedokážeme sa na nič sústrediť, u detí hrozí hyperaktivita. Je to také škodlivé ako konzumácia kávy a cigariet. Je návykový a dokáže pôsobiť ako kokaín.

hnedý cukor biostravaAk chcete žiť zdravšie, pokojne nahraďte  biely rafinovaný cukor medom, hnedým cukrom, ktorý je síce drahší ako biely, ale určite je zdravší. Alebo si biely cukor nahraďte bylinkou, ktorú si môžete pokojne aj doma vypestovať. Volá sa stévia.

Ak sa chcete zbaviť škodlivosti cukru, nemusíte ho úplne vyradiť z jedálnička, ale znížiť príjem a mať viac aktívneho pohybu.

 

Zaujímavé články:

Hnedý cukor – kvalita, výroba, sladenie a falošný cukor

Stevia zdravšia a 40x sladšia ako cukor

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


6 − = jeden