Ako jesť granátové jablko
Granátové jablko si rozrežeme na štyri diely a zrniečka sa vylúpnu, skonzumujú alebo si nimi ozdobíme ovocný, pudingový, či zmrzlinový pohár. Môžme ich pridať i do torty, k rybe, grilovanému mäsku, k hydine a iné….
Granátové jablko aj v kozmetike
Granátové jablko hydratuje, tonizuje a vyživuje pokožku. Výťažky z neho môžme nájsť v olejoch, krémoch a prípravkoch do kúpeľa a nazýva sa tiež elixírom mladosti.
Účinky granátového jablka:
pôsobí antioxidačne
Výber a nákup granátového jablka
Ako správne vybrať zrelé granátové jablko?
Zrelé granátové jablko vyberáme podľa hladkej, pevnej a nepoškodenej šupky. Zrniečka z granátového jablka sa musia takmer rozplývať na jazyku.
Uskladňovanie granátového jablka:
Granátové jablko sa najľahšie s pomedzi všetkých ovocí uskladňuje. Na chladnom a tmavom mieste vydrží až šesť mesiacov.
Nutričná hodnota granátového jablka:
Energia: 248 kJ
Sirup z granátového jablka:
Do šťavy z granátových jabĺk pridáme sladidlo a potom ju povaríme. Hotový sirup sa pije zriedený vodou alebo sa používa ako ochucovadlo do ovocných šalátov. Dá sa skladovať na dlhší čas, až pár mesiacov.